Google Plus Twitter Facebook

LoL khazix Build-(Rehberi)



Herkese merhabalar,

Lane/Yol: Mid&Top

Oynama Zorluğu: Üst Düzey

Spells/Yardımcı Yetenekler:

flashignite

Kha’Zix oynarken daha çok flash ve ignite’a ihtiyacımız olur. Bu ikisinin mutlaka olması gerekir.

Önerdiğim Eşyalar:

 

SKİLL ÖZELLİKLERİ

 

KhaZix’in skill yapısı diğer herolardan değişiktir skillere ulti yerine bonus kazandırırsınız bu sizin hangi durumda oynadığınıza göre değişiklik gösterebilir. Biz burada bir yönlendirme yapmadan sadece bonusların özelliklerini açıklayacağız.

 

Pasif  Unseen Threat:   Kha’Zix, düşman takıma görünmez olduğunda,
Unseen Threatin  verdiği bonusu kazanır .  Bir sonraki normal atağında  kendinden geçerek , düşman şampiyona magic damage attak yapar ve yavaşlatır.

 Q Taste Their Fear: Kitlendiği tek bir hedefe damage atar bu damage psyhical’dır. Evolving claws bonus’u: Yakınındaki hedefleri çevreler ve bunlara fazladan hasar verir.

 W Void Spike:  Belli bir alanı kapsayan bütün rakiplere physical hasar vererek patlama yapar . Bu patlayan bölüm içerisinde ise kendi canını bir miktar yeniler/.  Evolving spike bonus’u:  üç yönlü bir saldırıya neden olur. Bu saldırıya ek olarak U nseen Threat skill’i de eklenir.

 E Leap: Belli bir alandaki düşmanlara physical damage hasar verir/en iyi skilli bence .  Evolving spike bonus’u:  Kanatları ise belli bir oranda geliştiğinde bu skill’in menzili /range’ de artıyor.  Birini öldürdüğünüzde veya assist yaptığınızda bu skillin cooldown/ yenilenme süreci düşer.

 R Void Assault:  Bu skili her yükseltişinizde diğer bir skilinize bonus kazandırma şansı yakalarsınız yani bir nevi diğer skilleri güçlendirirsiniz. Aktif iken hareket hızınız  artar ve 3 saniyeliğine görünmez olursunuz . Bu görünmezlik süresini 3 kere ard arda kullanabilirsiniz ve görünmezken normalden daha az damage alırsınız.

 

Başlangıç eşyası olarak Kristal Matara ve 3x Kırmızı İksir ile başlayabilirsiniz.

Yukarıdaki eşyalar benim kendi buildim. İlk çıktığım item tanrıçanın gözyaşıdır. 750 bonus mana olduktan sonra Muramana’ya tamamlıyorum eşyayı. Daha sonra cooldown/bekleme süresini azaltan ayakkabıyı tamamlıyorum. Ondan sonra bir Kanasusamış ve Kara Balta çıkıyorum. Daha sonra yaşam puanım az olduğu için Donmuş Balyoz ile yaşam puanımı da arttırıyorum. Son olarak Son Fısıltı eşyasını alıyorum, verdiği zırh delme özelliği oldukça işe yarıyor.

Skill olarak önce W’yü geliştirmelisiniz. 6. seviye olduktan sonra W’nün  2. seviyesini açıp 3lü atış yapmalısınız. 11. seviyede E skilini arttırıp daha uzak mesafeye sıçrayabilirsiniz. Son olarak 16. seviyede ultinizi 3. seviye yapıp 3 kez görünmez olabilirsiniz.

Kombo olarak e>w>q yu kullanabilirsiniz. Havada w’yü atarsanız çok daha avantajlı olursunuz. Bu kombo ile rakibiniz %70 – %80 canını azaltırsınız. Kha’Zix oynuyorsanız karşınızdaki rakibi sürekli dürtmeye çalışın. Eğer bunu başaramazsınız Kha’Zix ile çok zorlanırsınız.

Masteries:

 

21 0 9 olarak ayarlayabilirsiniz. Görüntüdeki kabiliyetler hasar, bekleme süresini azaltma ve mana yenilenmesine yöneliktir.

 

 

 Ve Birazda KhaZix videoları ekleyelim izlemeniz için;

 

KhaZix Jungle


 

KhaZix Mid

 

 

Yorum Yapın