Google Plus Twitter Facebook
En Güzel Oyun,Oyunlar ve Meb Oyunları

LoL Ahri Build-(Rehberi)

Clipboard01

Clipboard012

Line/Yol: Mid

Oynama Zorluğu: Orta Derece

Spells/yardımcı Skiller: 

 Her Ap’ye aldığımız gibi ignite ‘ı almamız lazım özellikle kill için,2.Speels sizin tercihinize kalmıştır.ben flash tercih ederim.

Önerilen İtemler:

 
Yukarıda gördüğünüz gibi size 3 farklı ahri buildi gösteriyorum,hepsiyle muhteşem işler yapabilirsiniz.Bu size karşı rakibe göre oynanış getirebilecek bir farklı builddir.Ben Ahri’yi çok severek oynuyorum gerçekten çok zevkli bir assasin herosu.En büyük özelliği hızlı olması bu hem kaçarken hem kovalarken en güzel özelliği diyebiliriz.
Artı Özellikler:
  • Hızlı Minions keserek hızlı altın kasması
  • Hızlı bir hero olmasından dolayı kaçma ve kovalama işleminde başarılı
  • Hızlı Combo yapabilme imkanı
  • Tek kalan rakibi egale edebilme ve Rakipten birini egale edebilme özelliği

Eksi Özellikleri:

  • Cooldown bir ability assasine göre çok uzun.
  • hızlı kastığınızdan rakiplerinizin ilk size odaklanması.
  • Oyunun başlarında iyi kasamassanız sonradan toparlaması zor bir hero.(böyle bir durumda stack(mejai) kasın.)
SKİLL ÖZELLİKLERİ
Essence Theft (Pasif) :

Ahri Rakiplerine Herhangi Bir Siklle Zarar Verdiğinde Bu Pasif Sikll Bir Charge Kazanır (Max. Skill Başına 3 Charge) 9 Charge Olduğunda Bir Sonraki Skill İçin Ahri %35 Spell Wamp Kazanır.

 Orb of Deception (Q) Skill’i:

Ahri Elindeki Topu İleri doğru atar. Top Giderken yolunun üstündekilere  40/65/90/115/140 +( AP’nin %33’ü) Magic Damage Olarak hasar verir. Top Geri Gelirken  yolun üstündekilere 40/65/90/115/140 +( AP’nin %33’ü) True Damage yani karşısındakinin defansına bakmaksızın direk  Olarak hasar verir.

 Fox-Fire (W) skilli:

Ahri 1 saniye  bekledikten Sonra Çevresinde Üç Tane Küçük Top oluşturur. Bu 3 top yakınında ki 3 şeye vurur bunlar minionlarda olabilir şampiyonlarda. Tek bir top 40/70/100/130/160 +(AP’nin %38’i) Magic Damage Olarak hasar verir . Eğer 3 Topta Tek Bir Kişiye Giderse Karşı Tarafın Yiyeceği Maksimum Damage 80/140/200/260/320 +(AP’nin %75’i) Magic Damage Olarak hasar verir.(etrafınızda çok minion varken kullanmayın,skill boşa gidiyor.) 

 Charm (E):

Ahri belirli bir izaya kalbinden bir parça yollayarak rahibi kendisine çeker.. Eğer Bu Bir Düşmana Çarparsa Düşman 60/90/120/150/180 +(AP’nin %35i) Magic Damage hasar verir. Ve 1/1.2 /1.5/1.75/2 Saniyeliğine Taunt Etkisine Girer. 

 Spirit Rush (R):

Ahri yönlendirdiğiniz yere Doğru Atılır. Ve Yakınındaki en fazla 3 kişiye eşit olarak 100/140/180 +(AP’nin %30’u) Magic Damage hasar verir. Bu skilli belirli bir süre içerisinde 3 kez kullanabilirsiniz. Yani 1 Düşmana 3 Kez Hasar Verebilirsiniz.Aynı zamanda güzelcene rakipten kaçabilirsiniz.

 

OYNANIŞ:
BAŞLANGIÇ:
Başlangıçta yeterince minion kesmeye özen gösterin q skillini açarak işe başlayın mananıza özen gösterin eğer aynı anda ölmek üzere olan 2-3 minion varsa rakibede çarptıracak derece de q skillini kullanın.rakibinize küçük küçük damageler vererek minion kesmeye özen gösterin eğer rakibinizi kesebileceğinizi düşünecek kadar hp’si az ise saldırmaktan çekinmeyin taunt ile E skilli kendinize çektikten sonra w skill ve q skilliyle kombonuzu yapın ignite’ı atın rakibi öldürdükten sonra minionlara devam edin,Eğer gang yerseniz flash’ınızı kullanabilir ve tauntla rakibi kuleye doğru çekerek hasar verebilirsiniz.İlk başlarda önemli olan skill savurganlığı yapmadan manaya dikkat ederek oynamaktır. Eğer iyi birde jungler’ınızı var ise ahri zor tutulur bir herodur.Ultiyi açtından sonra bir kaç gang denemesi yapmanız da yarar ve böylece oyunu hızlıdan koparabilirsiniz.Genellikle bot’a gang yapmak mantıklıdır.
Orta Oyun:
Orta oyunda olabildiğince pasif kalarak tabiri caizse sürüden ayrılan kuzuları kapmaya calışın eğer erken oyunda kastıysanız biraz daha agresif olabilirsiniz ahri oyunun genellikle 15-25 dakikaları arasında fazla etkili olmayabilir ama yılmadan minion kesmeye devam edin 25. dakikadan sonra ahrinin yolu her zaman için açıktır eğer rakipleriniz çok hızlı kasmadıysa.Oyun ortasında kombo ile yarı healttli bir rakibi veya bir full healt adc’yi kolaylıkla öldürebilirsiniz.Eğer mejai’ kastıysanız zaten sizi kimse durduramaz.
Geç Oyun:
Bu bölümde yapmanız gereken kendi itemlerinizi tamamladıktan sonra rakibe göre item buildini tamamlamaktır.zaten kastıysanız ve takımınız güven verdiyseniz ahri çok kolay durdurulacak bir şampiyon değildir.Yinede tedbiri elden bırakmamak gerekmekte Eğer Zonya’nın Kum saati itemini aldıysanız rakipleriniz arasına dalabilir tüm skilleri kullandıktan sonra itemi kullanıp devam edebilirsiniz.Zaten bu süre zarfında rakiplerinizi çoğu ölmüş olacaktır.Ap herolar her zaman oynaması zevkli herolar olmakta birlikte kasamassanız sıkıntısıda büyük olur bence atak oynamak her zaman en iyisidir hele ahri gibi assasin mageler için özellikle tavsiyedir.

 Masterlar

Son bölümde masterlara verirsek böyle bir master idealdir.